BoiliesExcalibur

Zelfs wij staan nog wekelijks perplex van de vangsten die binnenstromen op social media op deze knikker . Een doordacht idee van jaren ervaring in praktijk gebracht . Een combinatie van het beste van al reeds 2 bestaande boilies uit de range, namelijk Secret en Black Mamba . Het was even puzzelen voor de juiste balans maar wat een pareltje is er uiteindelijk van gekomen. Al tijdens het testen wisten we dat dit iets zeer apart was.

Belgisch grootste Spiegel kon deze knikker ook niet weerstaan, en Patrick Arteel kon deze gigant even omarmen, dankzij Excalibur . Een boilie die voor menig de toekomst zal veranderen !

FKS

FKS, oftewel Foie - Krill - Squid . Ons Frans team kreeg de voorkeur om deze boilie mee te helpen ontwikkelen en op punt te stellen .Een combinatie van drie karpermagneten, een samenstelling van 3 bigfish-ingrediënten zorgvuldig op elkaar afgestemd.

Noem deze drie ingrediënten op en iedere karpervisser bevestigd dat elk van hen een enorme aantrekkingskracht heeft op (grote) karpers. Naast nog enkele wateroplosbare toevoegingen en een mooie combinatie van liquide attractors kwamen wij tot een mooi verteerbaar voedzaam verleidend eindproduct. Men kan FKS zowel instant als na een voerperiode inzetten, deze BIGFISH boilie komt het best tot zijn recht van eind april/begin mei tot diep in de maand oktober, afhankelijk van de watertemperatuur! Het Frans team melde me dat deze boilie zich mooi laat combineren met onze Secret.

Black Mamba

Black Mamba is op basis van een vleesmix.

De toegevoegde kruidenmengeling is bijna identiek als bij Hellberry maar iets pittiger, daarom dat wij hem ook het broertje ''van'' noemen. De kleur van de Black Mamba kan echter licht afwijken, dit is afhankelijk van het geleverde vleesmeel.

Black Mamba is echter donker/zwart van kleur in tegenstelling van vele ''moderne'' boilies is deze onopvallend op donkere bodems. Wij zien het voordeel hiervan in , dat op helder water waar veel watervogels zijn. Op lichtere bodems valt dit aas dan weer meer op dan de gebruikelijke gele-rode boilie. Black verwijst naar het karakter van dit bolletje,DUIVELS. Black Mamba is licht verteerbaar en het ganse jaar in te zetten, in de warmere periode is dit echt een aanrader.

Mighty Squid

Mighty Squid ,na een zeer lange testperiode door zowel teamleden als vele klanten is hij dan uiteindelijk klaar. Wij hebben tijdens het ontwikkelen van deze boilie met alle aspecten en commentaren van de (test)vissers rekening gehouden.

Een mix bestaande uit verscheidene vismelen en geselecteerde kruiden deze combinatie maakt deze Squidboilie speciaal in zijn catogerie, de lichtzoete nasmaak maakt hem helemaal onweerstaanbaar.

Mighty Squid heeft tijdens zijn ontwikkelingsperiode zeer veel grote, maar vooral moeilijkvangbare karpers op de mat gebracht zowel instant als na voercampagnes. Aangezien enkele bestandsdelen zeer prijzig zijn zal deze boilie ook iets duurder uitkomen ten op zichte van de andere EFB boilies, maar dit wordt gecompenseerd door de hoeveelheid dat men "maar" nodig heeft om mooie vangsten te bereiken. Mighty Squid is het gehele jaar inzetbaar op elk type water.

Ons advies, trek je erop uit naar druk beviste waters, neem dan zeker de Mighty Squid mee, instant en lichtjes bijgevoerd maken deze boilie gewoon weg subliem.

The Secret

" The Secret ", is een boilie die geen introductie nodig heeft, onze NR 1 ! Deze boilie is al sinds het onstaan van EFB een echte karpermagneet .

Van grote Franse rivieren, kanalen druk beviste betaalwaters tot zelfs de lokale parkvijvers, overal is deze boilie inzetbaar . Hij is tevens enorm instant . Zijn penetrante geur is van ver herkenbaar . THE SECRET al sinds dag 1 onze nummer 1 .

The Joker

De joker, onze nieuwste aanwinst voor 2022 . Deze boilie komt voort uit een krillmeelrijke vismix. Naast onze lichtere versie ( Crunchy Kriller) vonden wij het noodzakelijk om een versie te door- ontwikkelen met nog enkele andere bewezen "seafood" producten,

de zoektoch naar beter en het uitttesten van nieuwe op de markt gekomen producten of "toegelaten vervangers" stopt niet ! Een goed verteerbare basis met verscheidene vismelen waaronder Krillmeel, Lt-vismeel,Predigested vismeel en een mossel-oestermeel , met nog enkele andere voedzame en wateroplosbare ingrediënten komen wij zo tot een zeer goed voedingsrijk uitgebalaceerd aas . Om het een eigen identiteit mee te geven hebben wij resoluut gekozen voor een bekende visflavour ( Crab),en nog enkele andere liquide toevoegingen . De JOKER is BIGFISH-gericht, ten allentijden te gebruiken zowel instant als voor langere voercampagnes, een echte alrounder die voldoet aan alle eisen .

Cabannas

In de loop van 2019 sloegen we aan het experimenteren met als basis onze befaamde Yellow Birdfood-mengeling gekend van onze Cream Nutty boilie

. Deze keer richten we ons vooral op enkele fruitpoeders die vooral een bom van smaak achterlieten gecombineerd met een royale toevoeging van MILK-B is hij zeer zoet en heeft hij een enorme instant respons.

De toegevoegde flavours geven hem zijn zuiderse identiteit mee .Na overleg binnen het team kreeg deze telg de naam "CABANNAS".

Decennia

De jubileumboilie van EFB, DECENNIA, 10 jaar EFB (2015)

Deze boilie is volledig uit de hand van Pascal himself, zijn jarenlange ervaring in het boiliewereldje en kennis van producten zitten allemaal tesamen in deze boilie.Aangezien de markt overheerst wordt door vismeelboilie's, moest deze boilie uit een andere basis bestaan. Een zeer zoete romige birdfood is zo ontstaan , zijn knal oranje kleur wordt bekomen door een natuurproduct, net als de toegevoegde sweetner ! Een fruitig snoepje die door zijn grove structuur ook nog eens al zijn attractoren goed vrijlaat.

Wil je echt eens iets anders, iets opvallend en iets zoet, kies dan voor de DECENNIA .


Nutzilla

NUTZILLA sinds 2017 in ons aanbod .Geboren uit een romige mix met verscheidene notenmelen en een bijpassende poedersweetner. De verwijzing naar " Zilla" is niet overdreven,

deze boilie bevat een buitenportionele toevoeging van maar liefst 3 verschillende notenmelen, en een bepaald % gecrushte noten, zodanig gecombineerd dat structuur,voedingswaarde en smaak perfect zitten.

Ook de toegevoegde gecrushte noten zijn alà EFB-style eerder en VERS klaargemaakt.
Een unieke flavourcombinatie zorgt ervoor dat deze Notenboilie zijn gelijke niet kent.

Het hoeft ook niet gezegd worden dat deze boilie een hoge uitlekking heeft, de natuurlijke oliën die zich bevinden in de notenmelen zorgen voor een langdurige uitlekking van attractors. Nutzilla de Ultieme Notenboilie.

Tijdens één testsessie in het wereldbefaamde Rainbow Lake, wist deze knikker enkele mooie vissen te strikken met als uitblinker een 38+ schub Voor John ( te lezen bij de artikels op de efb website "het Notenmonster" ).

Hellberry

HELLBERRY, ons fruitbolletje met een pittig tintje, wordt niet voor niets, het snoepje van de duivel genoemd.

Het is een grove Fruitmix die zeer zoet afsmaakt,maar echter na enkele seconden begint deze een spicy-nasmaak te geven. De combinatie van onze EFB Red Fruit mix, gemengd met enkele uitgeselecteerde kruiden die de aangename, doch pikante nasmaak teweegbrengen bleken tijdens de testfase een enorm succes. Een combinatie die niet voorkomt, spicy-fruit !

Het hele jaar inzetbaar, vooral in het voorjaar blijkt deze het meest tot zijn recht te komen .

Cream Nutty

Cream-Nutty, overheerlijk en zoet. Onze Classic alrounder die het overal doet .Deze zoete boilie op basis van onze Yellow-birdy is bij velen favoriet. Het is echt een snoepje.

Als zoetstof werd onze Milk-B toegevoegd en maakt de smaak echt onweerstaanbaar. Door de grove structuur geeft deze boilie zijn attractoren zeer goed af. Zijn zeer lichte verteerbaarheid maakt hem een ultieme boilie voor de koudere periodes van het jaar, echter in volle zomer heeft hij ook al meermaals zijn kunnen bewezen en zeer grote karpers op de mat gebracht.

Grave Digger

De Grave Digger is een lookboilie pure sang.
Qua uitzicht heeft hij veel weg van onze Secret, echter is hij samengesteld uit een totaal verschillend assortiment ingrediënten.
De combinatie van kelp en lookpoeder zorgt ervoor dat je met deze boilie overal terecht kan, zeker op modderige bodems kent hij zijn gelijke niet. Deze boilie is het ganse jaar inzetbaar, en doet het overal formidabel. In de koudere periode wel opletten met voerhoeveelheden!
De boilie hard tevens ook goed uit, maar eens in het water geeft hij zijn speciale look toevoeging goed vrij.
Karpers zijn er verzot op, uw vrouw minder :)!


Deze is enkel beschikbaar op aanvraag.Spicey Demon

Spicy Demon, de naam zegt het al zelf wat voor type boilie dit is.

De spicy Demon is ontwikkeld met veel zorg en aandacht, net als onze andere laatste nieuwtjes

, moest deze boilie enkel en alleen beschikken over natuurlijke producten.Smaak en geur werden dus op punt gesteld door een mengeling van kruiden op een vismeelbasis. De boilie moest pikant nasmaken, maar mocht niet branden, gewoon een heerlijke draagelijke spicy-touch. Met deze boilie kan u vooral in het voorjaar goed aan de slag, wanneer de watertemperaturen lichtjes terug beginnen te stijgen komt deze boilie het best tot zijn recht.


Deze is enkel beschikbaar op aanvraag.